logo

Ærlige SAS.

Ærlige SAS.

Hård omstilling

Under arbejdet med at værdiudvikle din virksomhed læser du som ejerleder formentlig om ledere, der opererer i større virksomheder end din? Se nu for eksempel artiklen her om produktivitetsforbedringer i SAS´s hangaroperationer. Overskriften lød:

“Ærlige SAS om hård omstilling. Filmen knækkede og folk brød sammen”.

Resultatet

I artiklen fortæller driftsdirektøren, at den hårde omstilling drev en produktivitetsstigning på mellem 15 og 20% frem. Et tal, der også vil lune rigtigt godt på bundlinjen hos enhver ejerledet virksomhed.

Prisen

Men er den type ejerledelse vejen frem? Er det den type ejerledelse, der vil sikre den største værditilvækst år efter år i din virksomhed? Hvilken bagside er der med en ledelsesproces, hvor “folk brød sammen”?

Jeg er ikke i tvivl. Den tilgang til ledelse er ikke vejen frem. Det er absurd at tro på, at mennesker præsterer deres ypperste gang på gang under sådanne omstændigheder. Ledelsestilgangen, som SAS citeres for, eroderer muligheden for varig værdiudvikling, fordi den over kort tid ødelægger kilden (din ansatte) til værditilvækst.

Perspektivet

Hvorfor læner vi os så, som ejerledere og ledere, fortsat op ad en så anakronistisk tilgang til ledelse? Det giver jo ingen mening, når endnu bedre resultater kan opnåes uden sammenbrud og film, der knækker.

Er vi faret vild i vores forståelse for, hvad god ledelse er og kræver? Leder vi i virkeligheden stadig ud fra paradigmet om “den perfekte maskine”? Og glemmer, at maskinen i dag mere end nogensinde før er…mennesker?

© Copyright Susan Winther a/s
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram