logo

Som kvinder har vi meget at være taknemmelige for

Også det faktum, at en avisartikel i 2014 om årsagen til kvinders manglende tilstedeværelse i toppen af ledelseshierakiet er en fjern fortid. Den imponerende overskrift lød:”Kvinder har intet selvværd – mænd er nogle supermænd” 

Lavt selvværd

”Vi bør arbejde med pigernes selvværd, som klart bremser dem” , fortsætter argumentationen i artiklen. Dér røg stemningen så for anden gang! For hvor ligner de konklusioner dem, der ofte har fyldt avisartikel på avisartikel.

For det er en myte, at kvinders lave selvværd står i vejen for kvinderne på vejen til topposterne i erhvervslivet. Tænk, hvis der er noget andet og mere maskulint, der står i vejen?

Og videre: ”Det handler om, at de (læs: kvinderne) ikke vil tage kampen om lederpositionen. Hvis man skal slås for at komme til stillingen, er muligheden ikke så oplagt.”

Som kvinde kan jeg på hele mit køns vegne sige, at det er noget sludder, at kvinder ikke vil slås. Vi vil bare ikke slås om uinteressante jobs og et uinteressant arbejdslivsindhold.

Pseudo løsning

Og så til konklusionerne i avisartiklen: ”Vi skal forsøge at motivere kvinder til at gå fra mellemleder – til lederpositionerne på en anderledes måde end mændene.” Sæt nu, det ikke handler om, at vi skal motivere kvinderne? (Det forslag har i øvrigt noget tvangspræget over sig og forsynder sig generelt mod det gode princip, at vi ikke kan gøre noget ved andre).

Paradigmeskifte

Prøv at tænke den tanke, at meningsfuldhed i virksomhedernes eksistens og dagligdag vil ændre billedet for kvinderne, så toplederstillingerne bliver interessante. Toplederpositionerne af i dag er ikke interessante for kvinder, fordi virksomhederne oftest kun sigter efter kortsigtet økonomisk vækst. Kvinderne sigter meget højere.

Diskrimination

Som kvinde – tidligere direktør og indehaver af toplederposter i nogle af Danmarks store virksomheder, nuværende bestyrelsesformand/-medlem/AdvisoryBoard formand i flere mindre og mellemstore danske virksomheder og ejer af egen virksomhed i 20 år, undrer jeg mig over, hvor svært det kan være.

Hvor svært det kan være at se det enkle – også, når det handler om kvinder på topposterne i dansk erhvervsliv.

© Copyright Susan Winther a/s
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram