logo

Nulsumsspillet

Nulsumsspillet.

Boghandleren i min gade har en baggrund som civiløkonom, valutadealer og en kandidatgrad i litteraturvidenskab. Med ham diskuterede jeg forleden, om det er muligt, at værdiskabelse (eller det  store fokus på værdiforøgelse og økonomi i virksomheden) kan leve side om side med et godt arbejdsliv.

Det var han overbevist om ikke kunne lade sig gøre. Af samme årsag havde han valgt en anden levevej end at være ansat i en andens virksomhed. (Heller ikke en dårlig ide, synes jeg.  For med sin boghandel har han skabt det fedeste univers for mennesker, der hygger sig med den viden og de fortællinger, der er i gode bøger).

Noget andet er, at jeg er uenig med min boghandler i hans betragtninger om,  hvad der kan lade sig gøre i et arbejdsfællesskab.

For hvis ledelsen har styr på sit ansvar og leder med udgangspunktet i, at ledelse handler om mennesker, så kan hardcore fokus på de økonomiske nøgletal gå hånd  i hånd med en arbejdsplads, som man har lyst til at stå op til om morgenen. Noget andet er, at der er et stykke vej at gå endnu. Tankesættet til ledelse, hvor ingen behøver at tabe, men alle kan vinde, er ikke det mest udbredte – ej heller  i dansk erhvervsliv. Også her spilles der rigtigt mange nulsumsspil.

Men sådan behøver det ikke være…mere om det senere.

© Copyright Susan Winther a/s
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram